قیمت جهانی از محرک های بازار/ بازار مصرف در انتظار تصمیم های دولت

یکی از عوامل اصلی محرک بازار تابستان یعنی قطعی برق و مشکلات ناشی از آن، در حال رنگ باختن است و با خنک تر شدن هوا اوضاع بهتر خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری پیام خلیج فارس به نقل از معدن نامه؛ هرچند که به نظر میرسد برنامه هایی در وزارت نفت در دست تهیه است تا مشابه الگوی وزارت نیرو، از طریق قطع گاز صنایع انرژی بر در فصل زمستان با محوریت فولاد و سیمان تراز تولید/مصرف گاز طبیعی کشور برای این فصل بالانس شود؛علاوه بر برق عوامل دیگری نیز بازار را تحت تاثیر قرار داده است. دلار نیما که بالاخره از کانال ۲۳هزار تومان عبور کرد، آربیتراژ بیش از ۵ هزار تومانی آزاد و نیما ناشی از توقف بازار هرات و احتمالا روند معکوس دلار از ایران به هرات طی روزهای آتی است. هم چنین عوامل روانی در داخل کشور از کرونا گرفته تا ناامیدی از گشایش سیاسی، مزید بر علت است. این روند به تدریج و با سرعت کمتر از سرعت حواله باعث افزایش پله ای نرخ نیما خواهد شد، نرخ نیما طی هفته گذشته افزایش حدود ۲۰۰تومانی داشته است،

قیمت بازارهای جهانی از محرکهای دیگر بازار است که طی یک هفته گذشته شمش CIS کاهش ده دلاری و میلگرد CIS ثبات قیمت داشته است و برآیند دو عامل فوق نشان از ثبات احتمالی نرخ های پایه در این هفته دارد. در این بین تغییر نرخ دلار به تنهایی نمی تواند باعث تغییر کانال قیمت در بازار شمش فولادی و مقاطع شود. اثر پذیری فولاد از دو عامل حقیقی نرخ نیما و نرخ های جهانی بیش از اثر پذیری از نرخ اسکناس دلار در بازار است‌مگر اینکه این افزایش آنقدر قوی باشد که موجب افزایش شدید رقابت در عرضه های بورسی گردد به نظر می رسد تا قبل از تغییر کانال نرخ نیما حتی عبور دلار از کانال ۳۰هزار تومان هم نمی تواند کانالهای فعلی قیمت شمش و میلگرد را در رقم ۱۶هزار تومان شمش و ۱۷ هزار تومان میلگرد تغییر دهد. بزرگترین نگرانی فعلی بازار تقاضا گسترش موج جدید کرونا و ورود گونه های جدید همچون قارچ سیاه است. کاهش امید به زندگی و افزایش ریسک بازارها ناشی از مرگ و میر کرونایی  هرگونه سرمایه گذاری در بازار های بلند مدت مثل حوزه مسکن را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و بالعکس سرمایه گذاری های کم ریسک مثل سکه و دلار و خودرو را رونق خواهد بخشید. بازار محل عرضه و تقاضاست و تقاضا امیدوارانه به انتظار تصمیم های دولت جدید است ولی عرضه در انتظار برق و نگران از فعالیت مجدد ماینرهاست. دولت باید یک روش منطقی برای تعادل بین صادرات و واردات ایجاد کند که مشکل هم نیست. امید به تغییر در سیاست خارجی میتواند شروعی برای ایجاد یک اقتصاد جدید باشد. باید منتظر ماههای آینده بود تا روشن شدن شرایط روال کار به همین صورت هفتگی ادامه خواهد داشت.

.

.

.