لزوم مبارزه به‌موقع کشاورزان با آفت کرم غوزه پنبه در شرایط خشکسالی

مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور برای مبارزه به‌موقع کشاورزان با آفت کرم غوزه پنبه در شرایط خشکسالی هشدار داد و اعلام‌کرد: برای مبارزه با این آفت نباید تعلل کرد.

به گزارش پایگاه خبری پیام خلیج فارس به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «اکبر آهنگران» افزود: جمعیت اغلب آفات از جمله کرم غوزه پنبه در شرایط خشکسالی می‌تواند به حالت طغیان درآید و از این رو کشاورزان باید به‌دقت به توصیه‌های کارشناسان حفظ نباتات برای مبارزه به موقع با این آفت عمل کنند.

مدیرکل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: کلید کنترل این آفت، مبارزه به‌موقع با نسل‌های اول آن است و در غیر این صورت می‌تواند بیش از ۴۰ درصد به محصول پنبه خسارت وارد کند.

وی با بیان این‌که آفت کرم غوزه پنبه تاکنون خسارتی به محصول مزارع وارد نکرده است، گفت: به علت خشکسالی در استان‌هایی مانند گلستان، آذربایجان شرقی و اردبیل، جمعیت کرم غوزه پنبه بالا است اما با تلاش مجموعه حفظ نباتات استان‌ها، جمعیت این آفت تحت کنترل است.

آهنگران خاطرنشان‌کرد: این افت به محض آن‌که وارد غوزه پنبه شود، دیگر امکان مبارزه با آن نخواهد بود.

وی درباره تامین سموم خاطرنشان‌کرد: سموم به اندازه کافی برای مبارزه کشاورزان با افت کرم غوزه پنبه در کشور موجود است و استان‌ها مشکلی در تامین سموم مورد نیاز خود ندارند.

مدیرکل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور بیان‌داشت: پارسال به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و وجود دامنه وسیعی از میزبان‌ها در عرصه، با جمعیت بالایی از این آفت در مزارع پنبه روبه‌رو نشدیم و خسارتی هم به محصول پنبه وارد نشد.

وی با بیان این‌که هیچ آفتی را در عرصه کشاورزی نمی‌توان ریشه‌کن کرد و فقط می‌توان آن را کنترل و مدیریت کرد، افزود: استفاده از بهترین سم در بهترین شرایط فقط ۹۰ درصد جمعیت آفت را کنترل می‌کند.

به گزارش ایرنا، در حالی  نیاز سالیانه صنعت و ظرفیت جذب پنبه کشور ۲۵۰ هزار تن است که بخش قابل توجهی از پنبه مورد نیاز صنعت از محل واردات از کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و هند تامین می‌شود که عمده واردات از ازبکستان است.

اکنون ۷۰ کارخانه جداکننده پنبه‌دانه در کشور فعال است، این در حالی است که در سال‌های گذشته تعداد این کارخانجات ۱۰۰ مورد بوده است.

.

.

.