هدفگذاری ۳۰ درصدی تامین سنگ آهن کشور

مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان گفت: طی ۶ ماهه ابتدای سال، تقریبا ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سنگ آهن استخراج کرده‌ایم و در اختیار کارخانجات قرار داده‌ایم.

به گزارش پیام خلیح فارس علی رسولیان مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان در نشستی با خبرنگاران در محل مجتمع واقع در شهرستان خواف با بیان اینکه مجتمع سنگ آهن سنگان ۳۰ درصد تامین سنگ آهن کشور را هدف‌گذاری کرده است گفت: طی ۶ ماهه ابتدای سال، تقریبا ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سنگ آهن استخراج کرده‌ایم و در اختیار کارخانجات قرار داده‌ایم.

وی ادامه داد: تاکنون ۱۵۵ درصد از برنامه‌ این شرکت محقق شده است، که از برنامه تولید جلوتر هم هستیم و ۱۱ درصد هم نسبت به مدت مشابه سال گذشته در بخش اکتشاف رشد داشته‌ایم، ما اکنون در این منطقه بیش از ۶۲۰۰ متر حفاری اکتشافی کرده‌ایم و ۲۹ درصد از برنامه جلوتر هم هستیم و ۴۱ درصد نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته‌ایم.

مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان گفت: تاکنون ۱۵۵ درصد از برنامه‌ این شرکت محقق شده است که از برنامه تولید جلوتر هم هستیم و ۱۱ درصد هم نسبت به مدت مشابه سال گذشته در بخش اکتشاف رشد داشته‌ایم.

او با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه رشد ۱۳ درصدی معادن و صنایع معدنی پیش‌بینی شده است افزود: هر چند رسیدن به این رشد بسیار دشوار است اما ما باید مسیرهای جدیدی را برای توسعه صنایع معدنی در مسیر اولیه اکتشاف ،استخراج و در فراوری برنامه‌ریزی کنیم.

مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان تصریح کرد: منطقه سنگان یکی از مهمترین نقاط معدنی در حوزه سنگ کشور است و در حال‌حاضر، ایران در حوزه ذخیره سنگ آهن رتبه دهم دنیا را دارد و ۱/۲ دهم میلیارد تن میزان ذخیره قطعی داریم و حدود ۸۵۰ میلیون تن هم ذخیره قطعی ثبت شده است.

در حال مذاکره با افغانستان هستیم

وی در خصوص مشارکت با افغانستان در استخراج سنگ آهن گفت: در حال مذاکره با افغانستان هستیم و در نمایشگاهی که اخیراً در این کشور برگزار شد، مذاکرات خوبی صورت گرفت که امیدواریم به نتایج مثبتی هم ختم شود. در کنار این مورد باید توجه داشت که باید مردم منطقه را نیز در تولید و توسعه این مجتمع دخیل کرد و تحولی با مشارکت مردم در منطقه ایجاد کرد.

رسولیان در خصوص نحوه دستیابی به این اهداف و اقدامات اجرایی در راستای نیل به این اهداف گفت: برای دستیابی به این اهداف برنامه‌های اجرایی تبیین شده که از جمله آن ها می‌توان به تهیه سنگ شکن های جدید، هوشمندسازی معادن، توسعه زیرساخت‌ها و … اشاره کرد.

وی همچنین افزود: از ابتدای سال ماشین‌آلات جدیدی حداقل معادل ۳ هزار میلیارد تومان وارد منطقه شده که می تواند اثرات مثبتی بر روند تولید و توسعه مجتمع سنگ آهن سنگان داشته باشد.

رسولیان، در خصوص سرمایه‌گذاری و حرکت به سمت معادن افغانستان گفت: تلاش ما همکاری با بخش خصوصی افغانستان در جهت تامین برخی ملزومات استخراج است. در نمایشگاه اخیر مطالعات زمین‌شناسی این کشور را مطالعه کردم و تا جایی که مشاهده کردم به جز برخی مناطق نزدیک مرز با ایران که توسط بخش خصوصی افغانستان در حال فعالیت است، همچنان اکتشاف و استخراج قابل توجهی در این کشور اتفاق نیافتاده است.

رسولیان ادامه داد: پیشتر منطقه ویژه سنگان در دولت و مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود که پیشنهادی که ما داریم، ایجاد این منطقه ویژه به صورت مشترک در مرز ایران و افغانستان است تا با همکاری مشترک و با توجه به مسیر ریلی تا هرات بتوانیم زمینه های همکاری با افغانستان را ایجاد کنیم.

تعامل با بخش خصوصی در حوزه هوشمندسازی

مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان گفت: هوشمندسازی از ضروریات امروز ماست و اولویت اصلی سنگ اهن سنگان تعامل با بخش خصوصی در این حوزه است.

علی رسولیان مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه دولت در واردات ماشین آلات کمک شایانی کرده است، گفت: در حال حاضر بهترین حفاری های آتش باری با ماشین آلات پیشرفته در حال انجام است.

وی در خصوص هوشمندسازی معادن گفت: در بحث هوشمندسازی البته نیازمند ماشین آلات جدید هستیم زیرا هزینه های استخراج آهن بسیار مهم و گران است و یک درصد کاهش یا افزایش سرعت در استخراج تفاوت معناداری دارد.

رسولیان با بیان اینکه در حوزه هوشمندسازی با یکی از شرکتهای وزارت صمت در تلاش برای تعامل نهایی هستیم گفت: پروپزال اولیه این کار ارائه شده و مذاکره با شرکتهای بخش خصوصی انجام شده است اما مراحل قانونی آن هنوز انجام نشده است.

وی تاکید کرد: تلاش ما تعامل با بخش خصوصی در این مسیر است و حتما باید به سمت ماشین آلات جدید، به روز و با سطح تکنولوژی بالا برویم.