کاهش ۴۵ درصدی تولید شمش فولاد در مردادماه سال جاری

با اجرایی شدن برنامه‌های وزارت نیرو درخصوص قطع یا ایجاد محدودیت در برق مورد‌نیاز صنایع فولاد و سیمان، تولید شرکت‌های فعال در این دو صنعت به‌شدت کاهش یافته و به تبع آن عرضه فولاد و سیمان در بورس کالا کم شده است و این کاهش عرضه سبب بروز التهابات جدی در بازار این محصول شده است.

به گزارش پایگاه خبری پیام  خلیج فارس به نقل از معدن نامه این مسئله اگر چه در ظاهر صرفا به قطعی برق کارخانه‌های تولید کننده فولاد و سیمان محدود است اما در واقع به تعطیلی بسیاری از صنایع و حوزه های بالا دستی و پایین دستی این دو صنعت نیز منجر شده و تعطیلی و کاهش شدید تولید، به تعطیلی و کاهش بیشتر تولید صدها واحد تولیدی کوچک که تامین کننده مواد اولیه و قطعات مورد نیاز صنعت فولاد هستند انجامیده است. اکنون با تعطیلی و کاهش تولید صنعت فولاد به دلیل قطع برق، هزاران شغل غیرمستقیم که به واسطه فعالیت فولادسازان شکل گرفته نیز به تعطیلی کشیده شده و واحدهای پایین دست با آسیب جدی و خطر تعطیلی مواجه شده‌اند و تداوم این وضعیت در فصل زمستان از طریق قطع گاز عامل افزایش بیشتر قیمتهای داخلی و کاهش درامد ارزی خواهد شد. آمار عملکرد مردادماه سال ۱۴۰۰ و مقایسه با مدت مشابه سال قبل شرکتهای بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی گویای تاثیر به شدت منفی قطع برق بر تولید شرکتهاست.

تولید کنسانتره آهن
اگرچه شرکت گهرزمین با تولید ۴۲۸۲۸۷ تن کنسانتره نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش ۷ درصدی را تجربه کرده است و اپال پارسیان سنگان با تولید ۲۷۲۸۵۳ تن کنسانتره نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش۲۲ درصدی را داشته اما شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر(سناباد) با تولید ۲۲۲۶۰۲ تن کنسانتره، ۳ درصد کاهش و شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با تولید ۱۷۵۹۵۱ تن کنسانتره کاهش ۶۲ درصدی در تولید داشته اند و همچنین شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با تولید ۱۴۱۹۵۹۴ تن کنسانتره ۲ درصد کاهش تولید و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تولید ۱۰۰۷۶۱۸ تن کنسانتره در همین مدت زمان کاهش ۴ درصدی در تولید داشته است.
در مجموع تولید کنسانتره در مردادماه ۴۱۵۷۸۶۶ تن بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴ درصد کاهش تولید را برای این بخش شاهد هستیم.

تولید گندله
شرکت فولاد خوزستان با تولید ۴۲۰۲۳۶ تن گندله نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش ۲۰ درصدی را تجربه کرده است. شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با تولید ۴۶۰۳۶۷ تن گندله نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش ۹ درصدی را تجربه کرده است و سنگ آهن چادرملو با تولید ۳۶۷۹۵۴ تن گندله افزایش ۱۰ درصدی در تولید داشته است و همچنین شرکت اپال پارسیان سنگان با تولید ۱۶۱۶۹۲ تن گندله نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش ۵۵ درصدی را تجربه کرده است. شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با تولید ۹۰۶۴۳۵ تن گندله ۱۳ درصد کاهش تولید داشته است.
در مجموع تولید گندله در مردادماه ۳۶۷۵۸۶۸ تن بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۶ درصد کاهش تولید را برای این بخش شاهد هستیم.

تولید شمش فولاد
شرکت فولاد خوزستان با تولید ۱۴۵۱۲۹ تن شمش فولاد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش ۵۲ درصدی را تجربه کرده است. شرکت فولاد مبارکه با تولید ۴۲۹۲۶۴ تن شمش فولاد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش ۳۹ درصدی را تجربه کرده است. شرکت ذوب آهن اصفهان با تولید ۱۷۹۸۶۸ تن شمش فولاد ، ۳ درصد کاهش در تولید داشته است.
در مجموع تولید شمش فولاد در مردادماه ۹۵۹۱۱۸ تن بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۵ درصد کاهش تولید را برای این بخش شاهد هستیم.

.

.

.

.